Régebbi búvártúrák   
 

Szárazmerülés
2006.03.11

A "Száraz" merülés titka és lehetősége


Magyarországon is egyre népszerűbb a kedvtelés szintű búvárkodás.
Nem csak a hivatásosoknak, hanem az amatőr búvároknak is szükséges a rendszeres orvosi vizsgálat, fizikai alkalmasságuk ellenőrzésére.
Sajnos hazánkban sokan úgy gondolják, hogy egészségesek, ezért nem
fontos külön orvosi vizsgálat, erre nincs is szükségük. Szomorú tény az is, hogy a búvárbalesetek száma nem túl alacsony. Az eseteknek legalább a felénél egy alapos orvosi vizsgálat már előre kimutatná a problémát, és így elkerülhető volna a baleset. Fontos megjegyezni, hogy a nem megfelelő egészségi állapotból bekövetkező búvárbalesetek kimenetele gyakrabban végződik tragédiával, mint egy helytelen döntésből eredő baleset.

Másik fontos részlet, hogy attól, hogy valaki fiatal, sajnos még nem garantált a tökéletes egészségi állapota. Egy felismert és kezelt probléma sokkal kisebb rizikót jelent, mint egy kezeletlen.

Kamránk a német Haux gyárban készült. Jelenleg ez a gyár az európai piac vezető kamragyártója. A kezelések során elérhető maximális nyomás plusz 5 Bár. A kamra összes súlya 18,5 tonna. Kamránkban egyszerre 12 személy fér el ülő helyzetben az egészségügyi személyzeten kívül. A kezeléseket minden esetben min. 3 fős személyzet felügyeli (szakorvos, ápoló, technikus).
A kamra kezelését biztosító személyzet igen magasan kvalifikált. Mindegyikük képzett búvár, így a merülések fizikáját, ami azonos a kamrában történő gyógykezelésével, már ismerik. Vezető orvosunk több mint 15 éves hiperbár és búvárorvosi gyakorlattal rendelkezik. Működésünket a hazai szakembereken kívül külföldi, elismert szakemberek is segítik.
A "száraz" merülés folyamán a pácienseket kamerán keresztül is figyeljük, hogy egy esetleges rosszullétet rögtön az elején már kezelni tudjunk. A kezelések során a bent lévők komfortját az emelt szintű kényelmet biztosító ülések, szükség esetén felhelyezhető lábtartók.

« »
 

 

 

 

Partnerek

Szállás Kecskemét, Kecskemét szállás, Kecskeméti szállások
Szállás Kecskemét - Szállás.hu


Fotógalériák

 

© Pingvin Búvár Kft.