A Pingvinbúvárok   
 

Aki sokat merül, többé nem tud úgy viselkedni a mindennapi életben, mint mások. A búvároknak az a titkuk, hogy megismertek egy másik életformát. - Jacques-Yves Cousteau

 

A Pingvin Búvárok alapítása is annak köszönhető, hogy egy baráti társaság: Mácsai Endre László, dr Eusébió Tajola José César és  Szabó Zoltán, megtapasztalta azt az életformát, amiről Cousteau kapitány írt. A csodálatos víz alatti világ hatására hozták létre ezt a vállalkozást, melynek alapító tagjai között olyan is van, aki több évtizedes búvár múltra tekinthet vissza, és ma már főállásban búvárkodik. 
 
 A Pingvin Búvárok nemcsak a búvárkodás tudományának másokkal való megismertetését, hanem a vizek élővilágának védelmét is célul tűzte ki. Emellett fontosnak tartjuk, hogy munkánkat - ahogyan eddig is tettük - balesetmentesen tudjuk folytatni. Búvártevékenységünk során együttműködünk a Kecskeméti Vízmű Búvárklubbal, amely sportegyesület 1968-ban alakult - tehát elmúlt 40 éves - és már eddig is nagyon sok emberrel ismertette meg a búvárkodás mással össze nem hasonlítható élményét, valamint az \"Élet is a Vízben kezdődött\" Alapítvánnyal.  Búváraink merülnek a hazai tavakban, kavicsbányákban, barlangokban és folyókban. Rendszeresen látogatják a közeli Adriai-tenger gyönyörű merülőhelyeit, emellett megismerkedtek a Vörös-tenger varázslatos víz alatti világával is. Néhány szerencsés barátunk bepillantást nyerhetett a Maldív-szigetek, Mexikó, Florida, Ausztrália és sok más paradicsomi merülőhely szépségeibe. Szeretnénk ha ezeket a csodálatos helyeket, ahol - ezt egyetlen búvárnak sem szabad elfelejtenie: mi csak vendégek vagyunk! - még az unokáink is ilyennek láthatnák, éppen ezért munkánk fontos része a környezetvédelem. Szemétszedési akciókon és egyéb fórumokon veszünk részt, felhívjuk azok figyelmét, akiket érdekel a természet védelme, hogy nálunk bátran jelentkezhetnek, nem vész kárba a segítségük. Új ötletekre is nyitottak vagyunk, várjuk azok jelentkezését, akik hozzánk hasonlóan gondolkodnak, hiszen célunk megvalósításához nem kis összefogásra van szükség. Ilyen összefogásra példa Horvátország egyes tengerpartjain rendezett takarítási akciónk, amelynek során a szállásadók és a búvárbázisok sikeres együttműködése tisztább és kellemesebb partszakaszokat hozott létre (ezáltal nem kevés idegenforgalmat generálva)! Természetesen idehaza is mindig van mit tenni, ezért keressük a kapcsolatot a hazai vizek gazdáival az együttműködés reményében. A cél az, hogy az itthoni élővizek is megfelelő élményeket nyújtsanak az odalátogatóknak, legyen az búvár vagy strandoló. A nálunk tanuló fiatalabb korosztálynak lehetősége van a búvárkodást, mint versenysportot is gyakorolni, sőt, szívesen várjuk jelentkezésüket az utánpótlás reményében! Képzéseinket többféle búvároktatási rendszerben végezzük a jelentkezők igényei szerint.

 Búvárokat képezünk alapfoktól egészen az oktató szintig SSI, NASE rendszerben.

 

Ha szereted a kalandot, de emellett biztonságban akarod érezni magad, várunk, gyere közénk!


Mi már több, mint 40 éve balesetmentesen búvárkodunk!


PINGVIN BÚVÁR CENTER

Telefon:  06-30/616-6756

             
                        
E-mail: pingvinbuvarok@gmail.com

 

 

 

 

Partnerek

Szállás Kecskemét, Kecskemét szállás, Kecskeméti szállások
Szállás Kecskemét - Szállás.hu


Fotógalériák

 

© Pingvin Búvár Kft.